Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «تابناک»
2024-05-04@15:22:31 GMT

انتخاب رشته کنکور در 7 گام طلایی

تاریخ انتشار: ۱۳ مرداد ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۸۸۴۴۱۱۹

انتخاب رشته کنکور در 7 گام طلایی

‍‍‍‍‍‍

انتخاب رشته کنکور در 7 گام طلایی

 

میخواهیم 7 مرحله صحیح و اصولی تا حصول یک انتخاب رشته کنکور خوب و دقیق رو مورد بررسی قرار بدیم. بطوری که با طی کردن این مراحل خیالتون از بابت قبولیتون راحت باشه. انتخاب رشته میتونه تاثیر مستقیم مثبت یا منفی در قبولی شما در کنکور سراسری داشته باشه. بعد از اعلام نتایج اولیه کنکور توسط سازمان سنجش دوطلبان می‌توانند انتخاب رشته خودشون رو در ۱۵۰ رشته تحصیلی (کد رشته محل) انجام بدن.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

کد ویدیو دانلود فیلم اصلی مراحل مختلف انتخاب رشته کنکور :  

7 مرحله برای انتخاب رشته کنکور در زیر آورده شده که با دقت باید هر مرحله را انجام دهید:

1- بررسی دقیق کارنامه اولیه: 

در این قسمت شما باید در مرحله اول مشخصات خودتون و پیش بینی خودتون از نتیجه رو با کارنامه‌ کنکورتون مطابقت بدید.

داخل کارنامه کنکور مشخصات فردی شما آورده شده به علاوه مشخصات ثبت نام در کنکور تون نام و نام خانوادگی، رشته، زبان مورد انتخاب، معدل، شهر، منطقه‌ای که در آن کنکور دادید، اگر از سهمیه خاصی استفاده می کنید و در قسمت دیگه، درصد هر کدوم از دروسی که داخل کنکور شما بوده مشخص شده.

 احتمال اشتباه بسیار کمه اما اگر اشتباهی اتفاق افتاده بود حتماً مراتب رو مطلع کنید.

بعد از اون برید سراغ اطلاعات کاربردی انتخاب رشته در کارنامه اولیه.

جدولی در کارنامه شما وجود دارد که زیر گروه ها در ستون ها از هم تفکیک شده و رتبه شما در منطقه، در کشور و در سهمیه بر اساس اختلاف ضریب در زیرگروه های مختلف آورده شده.

و اما چه چیزهایی رو باید مورد بررسی قرار بدیم؟

- بررسی رشته های دانشگاهی در زیرگروه های مختلف: 

در زیر گروه های مختلف، دروس مورد امتحان در کنکور سراسری ضرایب متفاوتی دارند. یعنی ارزش هر درس در هر زیر گروه ممکنه از درس دیگه متفاوت باشه. این مسئله از آن جا اهمیت دارد که در انتخاب رشته کنکور، بسته به اینکه رشته ای که قصد قبولی در آن را دارید در کدام زیرگروه قرار دارد، باید در آن زیرگروه رتبه بهتری داشته باشید تا احتمال قبولی شما بیشتر شود.

- بررسی سهمیه ها: 

سهمیه های متفاوتی در کنکور سراسری وجود دارد اما از مهمترین اونها میشه به سه تا منطقه اصلی اشاره کرد.

بچه های کنکوری بسته به محل کنکور دادنشون به سه قسمت تقسیم میشن؛

منطقه یک که بیشتر مراکز استان و شهرهای برخوردار هستند منطقه دو شهرستان های کوچکتر و منطقه ۳ مناطق کم برخوردار

در کنار این سه سهمیه، سهمیه شهدا و ایثارگران هم وجود داره که اهمیت خاص خودش رو داره و دواطلبینی که جزء این سهمیه هستند به مراتب قبولی راحت تری در انتخاب رشته کنکور دارند.

یادتون باشه هر منطقه برای خودش جمعیتی داره که داخل کارنامه یادداشت شده و هر منطقه سهمیه برای قبولی در هر دانشگاه داره

2- شناخت کافی از رشته های دانشگاهی: 

در این مرحله شما نیازمند این هستید که در مورد رشته های دانشگاهی که امکان انتخاب دارید تحقیق کنید و اطلاعات کسب کنید. شما باید بدونید که رشته های بسیار متنوعی در رشته تحصیلی شما وجود دارد و خیلی از رشته های ناشناخته و یا کمتر شناخته شده سطح درآمدی و تحصیلیش ممکنه از رشته های شناخته شده بهتر باشه. پس ضرورت شناخت رشته های مختلف این جا مشخص میشه که شما میتوانید با زدن رشته هایی که کمتر شناخته شده شانس قبولی خودتون رو در انتخاب رشته کنکور بیشتر کنید. به طور مثال رشته پروتزهای دندانی در علوم آزمایشی علوم تجربی رشته کمتر شناخته شده می باشد با این که این رشته کاردانی هست اما بعد از فراغت از تحصیل درامد بالا و کیفیت شغلی بالا رو به همراه دارد.

پس در انتخاب رشته کنکور قبل از هر چیز شما باید همه رشته های تحصیلی گروه آزمایشی خودتون رو به طور کامل بررسی کنید و چیزی جا نمونه

3- گلچین رشته ها: 

توی این مرحله شما باید رشته هایی که مورد علاقه تون هست و امکان قبولی با توجه به رتبه شما در زیر گروهی که اون رشته قرار داره وجود داره رو انتخاب کنید.

یادتون باشه رشته هایی که با توجه به رتبه شما اصلاً قابل دسترس نیستند رو انتخاب نکنید. رشته هایی رو که علاقه‌ای بهشون ندارید انتخاب نکنید و اگر در مورد رشته ای اطلاعاتتون ناقص هست حتما قبل از اینکه وارد لیستتون کنید حسابی در موردش تحقیق کنید.

در پایان این مرحله با توجه به شناختی که در مرحله قبل شما نسبت به رشته ها پیدا کردید یک لیست از رشته هایی تهیه کنید که شامل رشته های که مد نظرتون هست و امکان قبولی برای شما وجود دارد.

4- انتخاب اولویت شهر و دانشگاه: 

در این مرحله از انتخاب رشته کنکور اول استان ها و شهر هایی رو که امکان تردد و سکونت در صورت قبولی برای شما هست رو انتخاب کنید.

به طور مثال من اگر محل سکونتم تبریز هست محدوده آذربایجان شرقی غربی اردبیل زنجان کرمانشاه قزوین گیلان برام مناسب تر هست به نسبت مثلا کرمان و سیستان وبلوچستان و یزد و...

بعد از انتخاب استان هایی که تردد و سکونت برای شما ممکن و راحت تر هست برید سراغ دانشگاه ها.

هر دانشگاه ممکنه در مرکز استان یا شهرستان های اون استان باشه و حتی ممکنه دانشگاه در مرکز استان و پردیس اون دانشگاه توی یکسری از رشته ها داخل شهرستان های اون استان یا حتی استان های دیگه باشه.

اینجا باید لیست دانشگاه ها رو بر اساس معیار های سطح علمی و امکانات دانشگاه و البته امکان تردد و سکونت مرتب کنید.

در پایان این مرحله شما لیست مرتب شده از دانشگاه های مختلف دارید که به ترتیب از اولویت بیشتر به کمتر مرتب شدن.

5- بررسی سطر به سطر دفترچه انتخاب رشته کنکور:

دفترچه انتخاب رشته کنکور سراسری به عنوان مرجع اصلی قوانین و شرایط و ضوابط انتخاب رشته و ورود به دانشگاه ها شامل مواردی از جمله:

قوانین حاکم بر انتخاب رشته سهمیه ها مناطق توضیحات کارنامه شرایط پذیرش برای افراد با شرایط ممختلف قوانین حاکم بر دانشگاه ها نحوه گزینش امکانات (خوابگاه و ..) مصاحبه قوانین حاکم بر رشته ها

هست. ضرورت بررسی دقیق دفترچه وقتی اهمیت پیدا میکنه که شخص در انتخاب رشته کنکور خودش به مشکل میخوره و دقیقا نمیدونه که کجای راه رو اشتباه اومده.

با اینکه در سنوات اخیر با الکترونیکی شدن انتخاب رشته کنکور و هوشمند شدن سامانه انتخاب رشته سازمان سنجش تا حد زیادی مشکلات انتخاب رشته حل شده اما این مسئله باز هم از اهمیت خوندن دفترچه کم نمیکنه.

با خوندن دفترچه شما اطلاعات کاملی در مورد انتخاب رشته دریافت خواهید کرد که فرایند انتخاب رشته شما رو تا حد زیادی تسهیل و خطای شما در انتخاب رشته روبه حداقل میرسونه

6- انتخاب رشته مجازی: 

این مرحله اگر به درستی انجام بشه تا حد زیادی کد رشته محل های انتخابی شما رو مشخص میکنه.

سایت ها و سامانه های زیادی وجود دارند که انتخاب رشته شما رو به صورت مجازی انجام میدن و به شما میگن شما شانس قبولی در کدوم کد رشته محل ها رو دارید.

به طور مثال خود سازمان سنجش هر سال برای داوطلبان انتخاب رشته مجازی قرار میده. ضمنا میتونید به سایت آیدی نوین مراجعه کرده و از امکان تخمین رتبه و انتخاب رشته مجازی استفاده کنید.

شما میتونید با انتخاب اولویت های رشته ای و دانشگاهی که در مراحل قبل انتخاب کردید لیستی رو دریافت کنید که شامل کدرشته محل هایی باشه که شما شانس قبولی در اونها رو دارید از شانس کم به زیاد

پیشنهاد میشه که در چند سایت و سامانه انتخاب رشته مجازی انجام بدید و نتایج رو پرینت کنید...

7- انتخاب رشته نهایی: 

در مرحله آخر شما باید لیست نهایی انتخاب رشته کنکور خودتون رو با توجه به اولویت هاتون بچینید.

توصیه میشه اول با دستکاری لیست انتخاب رشته های مجازی با توجه به اولویت ها و علایق خودتون یک لیست 100 تایی از کد رشته محل ها رو تهیه کنید.

و بعد به اول لیست، انتخاب های رویاییتون رو (که شانس قبولیتون خیلی کمه) اضافه کنید

و البته میتونید به آخر لیستتون رشته هایی اضافه کنید که قبولیتون داخلش تضمینیه اما در انتخابش حتما یادتون باشه که اگر کد رشته محلی که انتخاب میکنید سراسری روزانست و اون کد رشته رو قبول بشید و علاقه ای به رفتن نداشته باشید سال بعد از انتخاب رشته کنکور رشته های روزانه محروم میشید.

خدمت سربازی و انتخاب رشته: 

همچنین اقا پسر ها توجه داشته باشن که اگر مشمول خدمت سربازی هستن و نمیخوان فعلا به خدمت اعزام بشند و کد رشته محل خوبی قبول نمیشن میتونن چند تا کد رشته محل با احتمال قبولی حتمی (یک رشته معمولی دانشگاه های پیام نور غیر انتفاهی ازاد) انتخاب کنند تا یکبار دیگه فرصت کنکور دادن براشون فراهم بشه

و در نهایت لیست رو وارد سامانه سازمان سنجش کنید.

 

انتهای رپرتاژ آگهی/ 

 

منبع: تابناک

کلیدواژه: طرح ترافیک 99 جمشید شارمهد گروه تروریستی تندر خسرو سینایی مهرداد بذرپاش انتخاب رشته کنکور کنکور سراسری رشته های دانشگاهی سازمان سنجش رپرتاژ آگهی طرح ترافیک 99 جمشید شارمهد گروه تروریستی تندر خسرو سینایی مهرداد بذرپاش انتخاب رشته کنکور انتخاب رشته مجازی کنکور سراسری سازمان سنجش رشته محل ها کد رشته محل شناخته شده شانس قبولی دانشگاه ها رشته ها رشته هایی زیر گروه گروه ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tabnak.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تابناک» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۸۴۴۱۱۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

جذب استعداد‌های برتر ورزشی بدون کنکور در دانشگاه فرهنگیان

معاون تربیت بدنی و سلامت وزارت آموزش و پرورش گفت: توانمندسازی در دو بعد «معیشت» و «علمی و انگیزشی» معلم باید انجام شود؛ با توجه به رویکرد دولت و رویکرد قوای حاکم و نگاه حمایتی مقام معظم رهبری نسبت به جامعه تعلیم و تربیت، امیدواریم که به روزهای خوب برسیم.

به گزارش ایسنا، ستاری فرد با بیان اینکه در دولت سیزدهم اتفاقات خوبی برای موضوع معیشت معلمین رخ داده، گفت: از دهه هفتاد مسئله نظام رتبه بندی معلمین مطرح بود، به خصوص اینکه در سند تحول بنیادین سال ۱۳۹۰ نیز صراحتا تأکید و تصحیح شد که باید انجام شود که در این دولت عملیاتی و به مسئله معیشت معلمان توجه شد.

وی با بیان اینکه امیدواریم کاری که این دولت در بحث رتبه بندی و توجه به معیشت معلمان شروع کرده استمرار پیدا کند، افزود: با همراهی و همکاری مجلس اتفاقی را رقم می زنیم تا «معلمی» سرآمد همه مشاغل باشد یعنی کارآمدترین و موثق ترین افراد شغل معلمی را انتخاب کنند.

ستاری فرد به دیدار رهبر معظم انقلاب با معلمان اشاره کرد و گفت: حضرت آقا به محور توانمندسازی معلمان اشاره داشتند که باید توانمندسازی در دو بعد «معیشت» معلم و «علمی و انگیزشی» انجام شود که امیدواریم با توجه به رویکرد دولت و رویکرد قوای حاکم و نگاه حمایتی مقام معظم رهبری نسبت به جامعه تعلیم و تربیت، به روزهای خوب برسیم.

معاون تربیت بدنی و سلامت وزارت آموزش و پرورش با بیان اینکه ۴۰۶ هزار نفر در آزمون استخدامی خاص معلمین پرورشی و تربیت بدنی شرکت کردند، ادامه داد: جمعا ۱۹ هزار و ۳۷۷ نفر مربی پرورشی و معلم تربیت بدنی از محل این آزمون وارد آموزش و پرورش می‌شوند.

ستاری فرد با اشاره به سخنان وزیر آموزش و پرورش گفت: به گفته وزیر آموزش و پرورش به زودی مقدمات آزمون دیگر برای مربیان تربیت بدنی و پرورشی در سال پیش رو مهیا می شود؛ چیزی که خیلی برای ما مهم است، جذب مربیان با کیفیت برای نظام تعلیم و تربیت دانش آموزان است.

وی با بیان اینکه امروز دچار چالش های جدی هستیم، افزود: فقر حرکتی، ضعف حرکتی، تغییر سبک زندگی مردم و ورود بچه‌ها به فضای مجازی که رقیب جدی سلامت جسمی و سلامت روانی بچه‌هاست، توجه به کیفیت و کمیت درس تربیت بدنی اهمیت دارد.

معاون تربیت بدنی و سلامت وزارت آموزش و پرورش با بیان اینکه در حال حاضر به خصوص بعد از کرونا میزان اضافه وزن و چاقی دانش آموزان و کودکان و نوجوانان به ۳۴ درصد رسیده یعنی از هر سه دانش آموز یک دانش آموز در موقعیت مناسب سلامت قرار ندارد، ادامه داد: اگر دانش آموز در موقعیت مناسب سلامت نباشد قطعا در موقعیت مناسب یادگیری قرار نمی گیرد.

ستاری فرد با بیان اینکه مسئله سلامت دانش آموز زیربناست، عنوان کرد: ارزان ترین و بهترین ابزار و در واقع فرصت کنترل آسیب های اجتماعی و تربیت، مسئله بازی و ورزش است، یعنی بهترین فرصت برای تربیت دانش آموز فرصت بازی کردن است.

وی به عیدی وزیر آموزش و پرورش به دانش آموزان ابتدایی اشاره کرد و گفت: موضوع افزایش ساعت درس تربیت بدنی برای دانش آموزان ابتدایی در سال تحصیلی پیش رو صحبت و عیدی وزیر است که امیدواریم محقق شود.

معاون تربیت بدنی و سلامت وزارت آموزش و پرورش با بیان اینکه در قانون اساسی برای تربیت بدنی و آموزش و پرورش صرفا عبارت رایگان استفاده شده، افزود: دو اصل مهم قانون اساسی به تربیت بدنی رایگان و آموزش و پرورش رایگان اشاره شده است.

ستاری فرد که در برنامه تلویزیونی سخن می‌گفت، به جذب استعدادهای برتر ورزشی بدون کنکور در دانشگاه فرهنگیان اشاره کرد که هم مشکل نظام وظیفه آن ها حل شود، هم اشتغال و ادامه تحصیل آن ها صورت می گیرد.

 

کانال عصر ایران در تلگرام بیشتر بخوانید: آموزش و پرورش: دانش‌آموزان مناطق محروم از تغذیه رایگان برخوردار می‌شوند برنامه‌های آموزش و پرورش برای سلامت جسمانیِ دانش آموزان دختر

دیگر خبرها

  • جذب استعداد‌های برتر ورزشی بدون کنکور در دانشگاه فرهنگیان
  • استعدادهای برتر ورزشی بدون کنکور جذب دانشگاه فرهنگیان می شوند
  • جذب استعدادهای برتر ورزشی بدون کنکور در دانشگاه فرهنگیان
  • کلید پنجاه و یکمین آزمون دستیار پزشکی فردا منتشر می‌شود
  • آمار نهایی انتخاب رشته در آزمون دکتری سال ۱۴۰۳ اعلام شد
  • اعلام آخرین آمار انتخاب رشته دکتری ۱۴۰۳
  • انتخاب رشته بیش از ۸۹ هزار داوطلب آزمون دکتری
  • آخرین آمار انتخاب رشته دکتری ۱۴۰۳ اعلام شد
  • اعطای بورس به رتبه‌های زیر ۱۰۰۰ کنکور سراسری ۱۴۰۳ برای تحصیل دردانشگاه تربت حیدریه
  • رقابت ۱۲ هزار داوطلب در پنجاه و یکمین آزمون دستیاری پزشکی