Web Analytics Made Easy - Statcounter

برخلاف سال‌های گذشته که آمار ثبت نام کنندگان در کنکور، رصد و اعلام می‌شد و به رغم آنکه حالا کار ساده‌تر از قبل شده، هنوز مشخص نیست استقبال داوطلبان از پذیرش بدون کنکور در دانشگاه‌ها به چه میزان بوده‌است؛ ضعیف، متوسط یا خوب؟
به گزارش «تابناک»، با پایان یافتن مهلت ثبت نام پذیرش بدون کنکور در دانشگاه‌ها در دهمین روز ماه جاری (چهارشنبه هفته گذشته)، چند روزی‌ست همگان چشم انتظار اعلام آمار متقاضیانی هستند که از این طرح استقبال کرده‌اند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

داوطلبانی که قرار است برترین هایشان از نظر سوابق تحصیلی انتخاب شده و به دانشگاه‌ها راه پیدا کنند و مابقی با ثبت یک ناکامی در کارنامه‌شان، چشم انتظار اتفاقات دیگر باشند.
اتفاقی که هنوز رخ نداده و معلوم هم نیست چه زمانی به وقوع بپیوندد. این را می‌شود از جست‌وجو در میان اطلاعیه‌های سازمان سنجش آموزش کشور یا اخبار این حوزه دریافت که در آن‌ها نشانه‌ای از میزان استقبال داوطلبان از نسخه جایگزین کنکور به چشم نمی‌خورد. نسخه‌ای که قرار است در گام نخست برای پر کردن ظرفیت ۳۹۰ هزار نفری برخی دانشگاه‌ها مورد استفاده قرار گیرد.
ظرفیتی که در ۸ هزار و ۷۷۱ کدرشته محل در دانشگاه‌های آزاد، غیرانتفاعی، پیام نور و پردیس کیش دانشگاه شریف برای جذب دانشجو برای نیمسال دوم امسال وجود داشته و قرار است با شیوه جدید، پر شود. به ثبت نام متقاضیان در سایت سنجش و گزینش نفرات برتر بر اساس سوابق تحصیلی. اتفاقی که قرار است از سال ۹۸، ۸۵ درصد ظرفیت دانشگاه‌ها به شیوه مشابه آن پر شود و تنها ۱۵ درصد از ظرفیت از طریق کنکور سراسری تعیین تکلیف گردد.
برنامه ریزی ویژه‌ای که ارائه آمار و ارقام مرتبط با آن بسیار ساده به نظر می‌رسد چراکه مسئولان سازمان سنجش می‌دانند چند نفر برای پذیرش در زمره ۳۹۰ هزار ظرفیت اعلام شده متقاضی شده و ثبت نام کرده‌اند و در نتیجه، پروسه بررسی سوابق تحصیلی شان آغاز شده است. اطلاعاتی پایه که نشان می‌دهد استقبال از این ایده چگونه بوده است، به شرطی که مسئولان از ارائه این آمار ساده دریغ نورزیده و به روال سال‌های قبل، آمار استقبال داوطلبان را منتشر نمایند.
آمار و ارقامی که اگرچه منتشر نشدن آن این گزاره را تقویت می‌کند که استقبال از پذیرش بدون کنکور چندان قابل قبول نبوده و چه بسا فاصله زیادی با انتظارات داشته، اما تنها نکته مبهم ثبت نام صورت گرفته از متقاضیان نیست، چراکه هنوز موعد اعلام نتایج این پذیرش نیز مشخص و اعلام نشده است. اعلام نتایجی که قرار بود تا نیمه بهمن ماه صورت پذیرد، اما تا این لحظه خبر انتشار آن در روز‌های آتی نیز منتشر نشده است.
شرایطی غیرقابل قبول که نمی‌توان برای توجیه آن به سراغ بهانه‌های قدیمی مانند وقت بر بودن بررسی پاسخنامه‌ها با ماشین‌های ویژه رفت و از این رو، شنیدن استدلال مسئولان سازمان سنجش آموزش کشور در خصوص آن جالب توجه خواهد بود.  

منبع: تابناک

کلیدواژه: کنکور پذیرش بدون کنکور بهمن 97

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tabnak.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تابناک» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۶۲۳۸۹۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

لزوم تلفیق نظام‌های تربیتی و فناوری در دانشگاه‌ها

به گزارش خبرنگار خبرگزاری علم و فناوری آنا، فرزاد جهان‌بین در مراسم تجلیل و تقدیر از استادان و معلمان دانشگاه آزاد اسلامی واحد زاهدان با تبریک روز معلم و گرامیداشت سالروز شهادت استاد فرزانه شهید مرتضی مطهری، با اشاره به حدیث امیرالمومنین حضرت علی علیه‌السلام با تأکید بر اینکه دانایی باید توانایی به همراه بیاورد، عنوان کرد: تحلیل روند شرکت در کنکور در بیست سال رنشان می‌دهد اقبال مردم به آموزش عالی کم شده و از دلایل اصلی آن ناتوانی نظام آموزش عالی در پیوند دانایی و توانایی بوده است.

معاون فرهنگی دانشجویی دانشگاه آزاد اسلامی با اشاره به خطر جایگزینی آموزش غیررسمی با آموزش رسمی افزود: وقتی یک سیستم به حد اشباع می‌رسد در قوس نزول و سقوط می‌افتد و اگر نتوان با تحلیل درست گذشته، ایده جدیدی ارائه کرد و سیستم را در منحنی جدیدی قرار داد، کار آن سیستم تمام است.

عضو شورای اسلامی شدن دانشگاه‌ها با اشاره به سخنرانی ۱۸ فروردین دکتر طهرانچی با بیان اینکه دانشگاه جامع دارای چهار رکن است، خاطرنشان کرد: باید نظام تربیتی، نظام علمی، نظام فرهنگی و نظام فناوری در دانشگاه باید باهم باشند و این ایده جدید نجات‌بخش آموزش عالی است.

جهان‌بین متذکر شد: تربیت تخصصی براساس آمایش سرزمینی و تلفیق تئوری با عمل و قدرت استفاده دانش برای حل مسائل مردم و قراردادن آن در خدمت منافع آنها از ارکان این ایده جدید و آموزش عالی است، چراکه دانش‌آموختگان براساس نیاز‌ها و ظرفیت‌های موجود در منطقه امکان بهره‌برداری درست و مناسب از دانش خود را کسب خواهد کرد.

وی با اشاره به نظام فرهنگی و تربیتی بیان کرد: خواسته جامعه و خانواده‌ها از آموزش عالی فراهم بودن محیطی سالم و ارزشی برای پرورش و تربیت نسلی فرهیخته، امیدوار، باکرامت، قانونمند، دارای اعتماد به نفس، سختکوش و ... است.

معاون فرهنگی دانشجویی دانشگاه آزاد اسلامی افزود: در دانشگاه باید از حافظه‌محور بودن عبور کرد و به یادگیری عمیق و کاربردی رسید، دانشگاه باید محل پرورش ذهن تحلیلی برای دانشجویان باشد و مهارت توانایی حل مسائل جدید با استفاده از داشته‌های موجود را به آنها بدهد و آنها را از ساده‌انگاری در فهم و‌حل مسائل برهاند و این امر در سایه توجه به نظام فرهنگی و تربیتی شکل می‌گیرد.

جهان‌بین مطرح کرد: اگر این چهار نظام در کنار یکدیگر قرار بگیرد و به صورت همزمان در دانشگاه اجرا شود، آموزش عالی تعالی خواهد داشت و از بحران خارج خواهد شد.

به گزارش آنا، تجدیدمیثاق با شهدای گمنام واحد زاهدان، دیدار و گفت‌وگو با معلمان مدارس سما به مناسبت روز معلم، دیدار و گفت‌وگو با استادان همیار فرهنگ، دیدار با فعالان تشکل‌ها و کانون‌ها و بسیج دانشجویی و حضور در منزل هیئت علمی تازه درگذشته، مرحوم دکتر سرگلزایی از دیگر برنامه‌های این سفر یک روزه بود.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • جذب استعداد‌های برتر ورزشی بدون کنکور در دانشگاه فرهنگیان
  • مراقب باشیم آمار نامتوازن کنکور روح خانواده را زخم نکند
  • استعدادهای برتر ورزشی بدون کنکور جذب دانشگاه فرهنگیان می شوند
  • جذب استعدادهای برتر ورزشی بدون کنکور در دانشگاه فرهنگیان
  • هشدار درباره شکست کی‌یف بدون کمک نظامی غرب
  • شادی ممنوع برای باقری در دربی خانوادگی
  • نتانیاهو به دنبال به شکست کشاندن مذاکرات است
  • ورزشگاه آزادی، قتلگاه مهمانان پرسپولیس و استقلال
  • لزوم تلفیق نظام‌های تربیتی و فناوری در دانشگاه‌ها
  • سیزدهمین بازی بدون شکست مس رفسنجان